За нас

Користејки ги најдобрите практики од нашите ЕУ партнери и развиените региони постигнавме завидна соработка со Европските организации кои работат на исти или слични прашања во врска со развој на претприемништвото, мали и средни компании и ИКТ во образованието. Некои од нашите партнерски организации беа присутни во ко-организација на настани во последните четири години во Македонија и во Брисел, Белгија.

Работиме во сектори: Едукација и подигање на свесноста за (ИКТ) информациско комуникациска технологија, национални и интернационални настани, работа со млади талентирани ученици и студенти, посебно ИКТ таленти, летни и зимски академии и школи, ЕУ грантови и фондови за стартап, мали и средни компании, иновации и ИКТ во мали и средни претпријатија, ИКТ во енергетиката, ИКТ во животната средина.

 • Видливост на ЕУ проекти
 • Финансирање од ЕУ фондови
 • Пазар на ЕУ и партнерства
 • Канцеларија за поддршка во Брисел
 • Вмрежување во ЕУ
 • Соработка во проекти
 • "4 столб" Сектори (ИКТ, Енергетика, Транспорт, Животна средина)
 • Инвестиции од бизнис ангели

За нас

ЕМК-Илумине Центар за ЕУ фондови и ИКТ во образованието, работи во сектори: Едукација и подигање на свесноста за (ИКТ) информациско комуникациска технологија, национални и интернационални настани, работа со млади талентирани ученици и студенти, посебно ИКТ таленти, летни и зимски академии и школи, ЕУ грантови и фондови за стартап, мали и средни компании, иновации и ИКТ во мали и средни претпријатија, ИКТ во енергетиката, ИКТ во животната средина. Се фокусира на развој на погоре споменатите сектори од ИКТ перспектива, особено развојот на ИКТ во образованието.

Повеќе..

Контакт

 • +389 2 311 1445 +32 (0)2 808 55 76
 • +38978385060
 • +389 2 311 7000
 • info@ilumine.mk

Facebook

EMK-ILU Online Shop © 2019. UKION SHOPS